Dank u wel voor uw keuze van de KSM-serie van Shure.

Onze geluidservaring van meer dan 90 jaar heeft ertoe bijgedragen dit een van de voortreffelijkste microfoons te maken die verkrijgbaar is.

Mocht u vragen hebben die in deze gids niet worden beantwoord, neem dan contact op met Shure Applications Engineering op 847-600-8440, maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 16:30 uur, CST. Bel in Europa 49-7262-92490. Bel in Azië 852-2893-4290. Ons webadres is www.shure.com.

Algemene beschrijving

De Shure-microfoon KSM8 Dualdyne is de eerste handheld dynamische microfoon met dubbele membraan in de wereld en is ontworpen voor professionele zangtoepassingen in live-geluid en in een studio-omgeving. Shure heeft met de ontwikkeling van de eersteklas KSM8 Dualdyne de prestaties en technologie van dynamische microfoons naar een grensverleggend nieuw niveau getild. Doordat een groter uitgangsniveau is verkregen en het nabijheidseffect tot een ongeëvenaarde waarde is gedaald, geeft de microfoon een zuiver, rijk-gedetailleerd signaal af met minimale feedback. Door de ultramoderne fabricage uit superieure componenten is elke KSM8 Dualdyne zorgvuldig ambachtelijk getest om de kwaliteitsnormen van wereldklasseconstructies van Shure zelfs in de meest veeleisende live-omgevingen te kunnen handhaven.

Modelvarianten

De KSM8-microfoon is verkrijgbaar in een zwarte afwerking of van geborsteld nikkel. Deze kan ook worden aangeschaft als onderdeel van een draadloos Shure-systeem of als upgrade voor een bestaande draadloze handheld zender.

KSM8/B: Superieure dynamische microfoon met dubbele membraan in een zwarte afwerking.

KSM8/N: Superieure dynamische microfoon met dubbele membraan in een afwerking van geborsteld nikkel.

Kenmerken

Deze cartridge met dubbele membraan levert een grotere consistentie binnen het frequentiespectrum wanneer de afstand tussen de microfoon en de geluidsbron wordt gewijzigd. Deze revolutionaire technologie biedt de volgende voordelen:

  • Verminderd nabijheidseffect
  • Zuivere, natuurlijke lage tonen
  • Vloeiende hoge-frequentierespons zonder overdreven presence-piek (hoge middentonen)
  • Grotere werkafstand

Eersteklas componenten

De KSM8 levert uitzonderlijke resultaten en is bestand tegen intensief gebruik in de meest veeleisende omgevingen met live-geluid.

  • De geavanceerde inwendige shockmount en het membraanstabilisatiesysteem (Diaphragm Stabilization System, DSS™, patent aangevraagd) werken samen om hanteringsgeluid te voorkomen
  • Een zuiver cardioïde patroon voorkomt feedback en zorgt voor een consistente van de as afgerichte respons
  • Een geharde, tegen de inwerking van tanden bestendige grille gevoerd met waterafstotend weefsel dat zowel vocht afstoot als plofklanken weert voor jaren van hoogwaardig gebruik

Zorg en onderhoud

De KSM8-grille is gevoerd met vast aangebracht waterafstotend weefsel. De gebruiker moet niet proberen de voering te verwijderen of vervangen. De buitenzijde van de grille kan worden gereinigd door met een zachte tandenborstel voorzichtig warme zeep en water op te brengen.

Bij beschadiging of vervorming van de grille wordt u verzocht voor vervanging ervan contact met de serviceafdeling van Shure op te nemen.

Waarschuwing: Wanneer de cartridge in de shockmount wordt gedraaid of de tweede membraan wordt aangeraakt, kan dit blijvende beschadiging van de microfoon tot gevolg hebben, waardoor een ongewenste wijziging in de frequentierespons kan optreden. Bevat geen onderdelen die de gebruiker zelf kan repareren.

Toepassingen

De KSM8 Dualdyne is ontworpen om uit te blinken als zangmicrofoon en is daarbij bestand tegen de ruwe behandeling inherent aan professionele live-geluidsversterking, maar kan eveneens worden gebruikt om andere geluidsbronnen te registreren. Voor informatie over microfoongebruik en -toepassingen of voor een uitgebreidere kijk op de technologie achter de microfoon, gaat u naar www.shure.com voor educatieve publicaties over deze onderwerpen en meer:

  • Microfoontechnieken voor live-geluidsversterking
  • Microfoontechnieken voor opnemen
  • Nabijheidseffect

De Shure Dualdyne-cartridge

Voor de KSM8 Dualdyne-cartridge wordt een omgekeerd luchtstroomsysteem met zij-ingangen gebruikt. Het geluid komt de microfoon binnen via de zij-ingangen en stroomt door de achterste tweede membraan alvorens de voorste membraan te raken. Door in het weerstandsnetwerk van de tweede membraan gebruik te maken, worden deels voorkomen dat lage frequenties de cartridge kunnen binnengaan, wat resulteert in een natuurlijke respons van lage tonen met beheerste nabijheidseffecten zonder dat dit ten koste van de helderheid gaat.

Zijaanzicht Dualdyne-cartridge

Voordelen Dualdyne

Het unieke ontwerp van de Shure Dualdyne-cartridge biedt meerdere voordelen t.o.v. traditionele dynamische microfoons met één membraan:

Verminderd nabijheidseffect

Bij traditionele microfoons neemt de lage-frequentierespons toe naarmate de performer dichter bij de microfoon komt. Een sterke presence-piek die zich concentreert om en nabij de 4 tot 5 kHz, wordt ingezet om de verhoogde basweergave te neutraliseren.

De microfoon met dubbele membraan vermindert het nabijheidseffect sterk en maakt de lage-frequentierespons consistent met de afstand. Hierdoor ontstaat een natuurlijkere respons over het volledige stembereik, zodat de noodzaak voor een sterke presence-piek verdwijnt.

Frequentierespons van één membraan t.o.v. een dubbele membraan

Grotere werkafstand

Traditionele microfoons binden de performer aan een specifieke afstand tot de microfoon. Deze afstand moet worden aanhouden om variaties in klankkleur te voorkomen.

De evenwichtige respons van de microfoon met dubbele membraan zorgt ervoor dat de performer zich vrijer kan bewegen zonder de geluidskwaliteit aan te tasten.

Werkafstand

Traditionele dynamische microfoon 0 tot 1 in. 1 tot 3 in. 3 tot 6 in.
Verhoogde basweergave Gebalanceerd Verminderde basweergave
KSM8 Gebalanceerd

Minder signaalbewerking nodig

Live-geluidstechnici gebruiken vaak signaalbewerking, zoals niveauregelingen, om de nadelen te verzachten van het nabijheidseffect van traditionele microfoons of te compenseren voor een verkeerde microfoontechniek (bijv. wanneer een performer de grille met de hand bedekt).

De microfoon met dubbele membraan zorgt voor een vloeiendere respons voor het gehele stembereik en is minder gevoelig voor een verkeerde microfoontechniek, waardoor minder corrigerende signaalbewerking nodig is, wat een natuurlijker geluid oplevert.

Exceptionele van de as afgerichte lineariteit

Wanneer er ongewilde, van de as afgerichte geluidsbronnen in zangmicrofoons lekken, kunnen de fasecoherentie en de kwaliteit van het brongeluid afnemen. De KSM8 is minder gevoelig voor dit soort problemen, vanwege de lineaire polaire respons over het volledige frequentiespectrum.

Ontwerp en constructie

Het mechanische ontwerp van de KSM8 biedt verbeteringen voor wat betreft de prestaties en esthetica van de microfoon.

Geavanceerde pneumatische ophanging

Het Diaphragm Stabilization System (DSS™, membraanstabilisatiesysteem) werkt met een pompende pneumatische ophanging om zo de capsule zwevend te isoleren, waardoor het hanteringsgeluid afneemt. Als aanvulling op de vermindering van ongewenste bewegingen zijn de bewegende plunjer en de inwendige holtes nauwkeurig geconstrueerd voor het stabiliseren van het membraan te midden van mechanische trillingen. De technici bij Shure hebben deze technologie al meer dan 50 jaar geleden gepatenteerd en Shure is de enige microfoonfabrikant die deze met succes heeft geïmplementeerd.

Innovatief ontwerp met geharde grille

De buitenste grille is getemperd om voor jaren bestand te zijn tegen de inwerking van tanden. Het binnenwerk van de grille is gevoerd met waterafstotend weefsel. Deze vochtbestendige stof beschermt de capsule en zorgt voor een superieure plofbescherming, wat jaren van bruikbaarheid en duurzaamheid garandeert.

Productgegevens

Type

Dubbele membranen, dynamisch (luidsprekerspoel)

Frequentiekarakteristiek

40 tot 16,000 Hz

Polairpatroon

Cardioïde

Uitgangsimpedantie

300 Ω

Gevoeligheid

bij 1 kHz, nullastspanning

-51,5 dBV/Pa[1] (2,66 mV)

Polariteit

Een positieve druk op het membraan resulteert in een positieve spanning op pen 2 ten opzichte van pen 3

Nettogewicht

330 g (11,64oz.)

Connector

Driepens, professionele audio (XLR), mannetje

Behuizing

Spuitgietaluminium afwerking van geborsteld nikkel of gelakt

[1] 1 Pa=94  dB SPL

Polairpatroon

Frequentiekarakteristiek

Afmetingen

Accessoires

Bijgeleverde accessoires

Zwarte, zachte flexibele draaibare adapter voor standaard voor KSM8 en KSM9

A25E

Draagtas met rits voor KSM8

AK8C

Adapter voor 5/8 inch tot 3/8 inch schroefdraad (Euro)

95A2050

Optionele accessoires

Windkap van zwart schuim voor KSM8, SM85, SM86, SM87A, Beta 87A en Beta 87C

A85WS

Vervangingsonderdelen

Zwarte vervangingsgrille voor KSM8, bedraad en draadloos

RPM266

Vervangingsgrille van geborsteld nikkel voor KSM8, bedraad en draadloos

RPM268

Certificering

Dit product voldoet aan de essentiële vereisten van alle toepasselijke Europese richtlijnen en komt in aanmerking voor CE-markering.

De CE-conformiteitsverklaring kan worden verkregen via: www.shure.com/europe/compliance

Erkende Europese vertegenwoordiger:

Shure Europe GmbH

Hoofdkantoren in Europa, Midden-Oosten en Afrika

Afdeling: EMEA-goedkeuring

Jakob-Dieffenbacher-Str. 12

75031 Eppingen, Duitsland

Telefoon: 49-7262-92 49 0

Fax: 49-7262-92 49 11 4

Email: info@shure.de

Trademark Notices: The circular S logo, the stylized Shure logo, and the word, “Shure” are registered trademarks of Shure Incorporated in the United States. “SHOCKSTOPPER” is a trademark of Shure Incorporated in the United States. “Mylar” is a registered trademark of E.I. DuPont de Nemours and Company in the United States. These marks may be registered in other jurisdictions.

Patent Notice: Patent Des. 530 706 Des. 531 171