Algemene beschrijving

De ShurePlus PLAY mobiele luisterapp is een muziekspeler met een hoge resolutie en geavanceerde EQ-bediening. Speel ongecomprimeerde audiobestanden af op uw iOS- of Android mobiele apparaat via het tabblad Muziek. Gebruik de geïntegreerde Shure-voorinstellingen om het geluid aan te passen of maak uw eigen voorinstellingen aan in het tabblad Instellingen. Ontgrendel de Omgevingsmodus en ANC-functies door verbinding te maken met Shure draadloze en draadloze producten in het tabblad Apparaten.

Kenmerken

 • Importeren en afspelen van meerdere standaardbestandstypen met een hoge resolutie
 • Voorinstellingen aanpassen met de parametrische grafische EQ
 • Pas uw volume aan met de fader op volledig scherm
 • Maak afspeellijsten en organiseer uw muziekbibliotheek op afspeellijst, artiest, albumtitel, songtitel, genre of componist
 • Kies uw geluid snel met de vooraf ingestelde EQ-modi voor een verscheidenheid aan luistersituaties.

Het tabblad Muziek

Bekijk en sorteer uw muziekbibliotheek in het tabblad Music op categorieën zoals afspeellijst, artiest, album, nummer, genre, componist of compilatie.

① Zoeken

Tik op het pictogram om uw muziekbibliotheek te doorzoeken op artiest, album, afspeellijst of titel muzieknummer. Tik op Clear om opgeslagen zoekopdrachten te verwijderen.

② Bewerken

Tik op Edit bibliotheekcategorieën toe te voegen of te verwijzen.

③ Recent afgespeeld

Bekijk recent afgespeelde bestanden. Tik op Show All om uw luistergeschiedenis weer te geven.

④ Recent toegevoegd

Bekijk recente toevoegingen aan uw muziekbibliotheek. Tik op Show All om de lijst met recent toegevoegde bestanden weer te geven.

⑤ Mini Player

Toont het nummer dat afgespeeld wordt. Speel de muziek af of pauzeer de muziek. Tik om gedetailleerde informatie over de track weer te geven.

⑥ Navigatiebalk

Tik om het tabblad Apparaatverbinding en het tabblad App-instellingen te openen en om terug te keren naar uw muziekbibliotheek.

Muziek toevoegen aan uw iOS-apparaat

ShurePlus PLAY kan bestanden afspelen die zijn opgeslagen in de muziek van het apparaat. De eerste keer dat u PLAY opstart, geeft een groene stip aan dat er bestanden zijn gevonden op uw apparaat en dat deze worden toegevoegd aan de PLAY-muziekbibliotheek. Het duurt even voordat de nummers in de muziekbibliotheek verschijnen. Elke keer dat u PLAY opent, synchroniseert de muziekbibliotheek met het apparaat. Wijzigingen aan de audiobestanden, bijvoorbeeld een titelwijziging, blijven consistent op het apparaat.

Tip: Voor de beste resultaten houdt u de app open om een volledige, ononderbroken synchronisatie van de muziekbibliotheek mogelijk te maken. De laadtijd is afhankelijk van het type apparaat en de grootte van de bibliotheek. Als de synchronisatie wordt onderbroken, kunt u PLAY gewoon opnieuw openen en wordt de synchronisatie hervat.

Om synchroniseren in te schakelen op uw iOS-apparaat, opent u de instellingen-app, selecteert u PLAY in de lijst met apps en schakelt u “Play toegang teven tot media en Apple Music.” in. Nummers die opgeslagen zijn in de cloud verschijnen misschien grijs in de app, maar deze kunnen niet afgepeeld worden. Play op Android vindt automatisch de bestanden die zijn opgeslagen op het apparaat. Bekijk de sectie Muziek toevoegen hieronder voor meer manieren om muziek toe te voegen aan uw apparaat.

Muziek toevoegen met iTunes

 1. Sluit uwapparaat aan op een computer en open iTunes.

  Opmerking: Wij raden u aan om de meest recente versie van iTunes te gebruiken.

 2. Selecteer het pictogram van uw apparaat (naast de knop Bibliotheek)
 3. Selecteer File Sharing in de kolom Instellingen.
 4. Selecteer ShurePlus PLAY in de lijst met apps voor het delen van bestanden. U moet mogelijk naar beneden scrollen als u ShurePlus PLAY niet meteen ziet staan.
 5. Tik op Add File... om door uw computer te bladeren en het bestand of de bestanden te vinden die u aan uw muziekbibliotheek wilt toevoegen.

  Opmerking: Bij grotere bestanden kan het uploaden langer duren.

 6. Herhaal dit proces om verder te gaan met het toevoegen van bestanden. Zodra u de PLAY-map hebt geselecteerd vanuit Bestanden delen met iTunes, kunt u eenvoudig bestanden van uw computer naar het scherm PLAY-documenten in iTunes slepen.

Muziek toevoegen met AirDrop®

 1. Zorg ervoor dat Receiving aan staat voor het ontvangende apparaat. Selecteer Contacts Only of Everyone.
 2. Selecteer het audiobestand op het verzendende apparaat. Tik op Share en vervolgens op More om toegang te krijgen tot uw contacten.
 3. Selecteer PLAY om het nummer naar ShurePlus PLAY te kopiëren.

Belangrijk: ShurePlus PLAY voegt geen nummers toe als het bestand beschadigd is en niet kan worden afgespeeld. Ook zal de PLAY geen nummers toevoegen die een duplicaat zijn van een ander nummer.

Muziek toevoegen met de app Files

U kunt muziek kopiëren naar de PLAY-app vanaf andere apps op uw apparaat als deze apps bestanden delen ondersteunen.

 1. Upload audiobestanden van uw computer naar elke cloud-gebaseerde app op uw mobiele apparaat.
 2. Open de app Files op uw apparaat en zoek uw geüploade bestand.
 3. Select het bestand dat u aan ShurePlus PLAY wilt toevoegen. Voor de beste resultaten uploadt u één bestand per keer.
 4. Tik op het actiepictogram (het vierkant met een pijl naar boven)
 5. Tik op Copy to Play. De app Afspelen wordt geopend.
 6. Er verschijnt een melding om u te laten weten wanneer uw bestand is geïmporteerd.

Belangrijk: ShurePlus PLAY voegt geen nummers toe als het bestand beschadigd is en niet kan worden afgespeeld. Ook zal de PLAY geen nummers toevoegen die een duplicaat zijn van een ander nummer.

Muziek toevoegen met Apple Music

Opmerking: Wij raden u aan om de meest recente versie van Apple Music te gebruiken.

 1. Importeer uw Apple Music-bibliotheek in de PLAY-bibliotheek om deze nummers beschikbaar te maken in PLAY.
 2. PLAY toont de beschikbare nummers.
 3. Auteursrechtelijk beschermde muziek, lokaal opgeslagen of in de cloud, wordt niet ondersteund door PLAY en wordt overgeslagen als dit gevonden wordt in de app.

Muziek toevoegen aan uw Android-apparaat

Bestanden delen activeren

Sommige Android-toestellen kunnen vereisen dat u bestanden delen activeert voordat u bestanden naar ShurePlus PLAY kunt overdragen. Wanneer een mobiel apparaat is aangesloten op een computer met een USB-kabel, wordt het apparaat automatisch opgeladen. Volg deze stappen om bestandsoverdracht mogelijk te maken.

 1. Sluit het Android-apparaat aan op uw desktopcomputer met een USB-kabel
 2. Open Settings om USB-verbindingsvoorkeuren te vinden
 3. Selecteer File transfer
 4. Zoek uw apparaat in Windows-verkenner op uw computer
 5. Zoek de map Music
 6. Sleep bestanden van uw computer naar de muziekmap op uw apparaat. Alle audiobestanden die al fysiek zijn opgeslagen op uw apparaat worden gesynchroniseerd met ShurePlus PLAY wanneer u de PLAY-app opent.

Belangrijk: ShurePlus PLAY slaat een nummer over als het bestand beschadigd is en niet kan worden afgespeeld. Ook zal de PLAY geen nummers toevoegen die een duplicaat zijn van een ander nummer.

Muziek toevoegen met behulp van andere audio-apps

ShurePlus PLAY geeft automatisch bestanden weer die zich in andere apps op het apparaat bevinden omdat Android-apps audiobestanden herkennen die zich op het apparaat bevinden.

Uw muziekbibliotheek

Sorteer en bekijk uw audiobestanden op afspeellijst, artiest, album, nummer, genre of componist. Tik op Edit op het scherm Music om de categorieën te selecteren die u wilt bekijken.

Music Library playlist view

Tik op het filterpictogram in de rechterbovenhoek om te sorteren op naam of aanmaakdatum.

Music Library artist view

Artiesten worden alfabetisch gesorteerd.

Music Library albums view

Toon alle beschikbare albums of filter om alleen de albums te tonen die in de PLAY-bibliotheek staan. Sorteer op naam of uitgavejaar.

Music Library songs view

Toon alle beschikbare tracks of filter om alleen de tracks te tonen die in de PLAY-bibliotheek staan. Sorteer op naam, toevoegdatum of artiest.

Binnen de categorieën zijn de items alfabetisch gerangschikt. Tik op het pictogram Filter om alternatieve sorteermogelijkheden binnen de categorieën te bekijken.

Een album afspelen

Tik op het album dat u wilt beluisteren. Tik op het eerste nummer om het hele album te beluisteren.

U kunt ook naar een album luisteren in de Shuffle-modus. Shuffle speelt alle nummers op het album willekeurig af en stopt wanneer alle nummers zijn afgespeeld.

Nummerweergave

Afspelen

① Audio-uitgang

② Wachtrij afspelen (U kunt ook omhoog vegen om de wachtrij af te spelen.)

③ Artwork muzieknummer

④ EQ-informatie, volumeniveau

⑤ Informatie muzieknummer: titel muzieknummer, artiest, album

⑥ Golfvorm muzieknummer

⑦ Bedieningselementen afspelen: Loop, Vorig nummer, Afspelen/Pauze, Volgend nummer, Shuffle aan/uit

De equalizer

Voorinstelmodi

Gebruik voorinstellingen om snel veelgebruikte luisterscenario’s te gebruiken. Vijf selecteerbare 4-bands voorinstellingen optimaliseren de instellingen voor versterking, niveauregeling en compressie. Speel een nummer af en bepaal de voorinstelling die volgens u het beste bij het nummer past. Pas vervolgens de niveaus aan indien nodig.

Voorinstellingen Toepassing
Sisklanken verzachten
Gebruiken om de sibilantie in spraak te verminderen.
Vlak
Luister naar uw niet-verwerkte nummers. De equalizer wordt overbrugd ten behoeve van een ongewijzigde frequentieweergave.
Volume
Accentueer de lage- en hoge tonen om het totale geluid harder aan te laten voelen.
Low Boost
Verhoog of verlaag de basfrequenties.
Vocal Boost
Benadruk het vocale bereik.

Aangepaste voorinstellingen maken

Nieuwe voorinstelling toevoegen

 1. Tik op Settings  > EQ om de equalizer te openen.
 2. Scrol naar beneden om te tikken op Add New Preset
 3. Pas uw frequentie-, versterkings- en bandbreedteparameters aan. Er zijn drie manieren om uw equalizer aan te passen. Tik op de waarden om een specifiek getal in te typen. Tik op de - of + om in grotere stappen aan te passen. Of tik en sleep de genummerde cirkels voor grotere veranderingen.
 4. Tik op het vinkje om uw nieuwe aangepaste voorinstelling op te slaan.

Een voorinstelling dupliceren

 1. Selecteer een van de vijf vooringestelde modi en tik op Duplicate.
 2. Tik op de 3 stippen van More Options. Tik op Edit EQ Preset.
 3. Er zijn drie manieren om uw equalizer aan te passen. Tik op de waarden om een specifiek getal in te typen. Tik op de - of + om in grotere stappen aan te passen. Of tik en sleep de genummerde cirkels voor grotere veranderingen.
 4. Tik op het vinkje om uw nieuwe aangepaste voorinstelling op te slaan.

Gebruik Schermoriëntatie om de EQ aan te passen

Houd uw apparaat in de staande modus om de numerieke EQ-parameters in te voeren. Draai naar de liggende modus voor een close-up weergave van de curve.

Gebruik de staande modus om eenvoudig de frequentie, de versterking en de bandbreedte te selecteren en aan te passen.

Gebruik liggende modus voor een close-up weergave van uw EQ-curves.

Het volume instellen

 • Tik in het afspeelscherm van het nummer op het volumepictogram. Schuif de groene balk omhoog en naar beneden om het volume in te stellen en tik op X om te sluiten wanneer u uw luisterniveau hebt gevonden.
 • Druk lang op het volumepictogram tot de fader op volledig scherm verschijnt. Schuif de groene balk omhoog en naar beneden om het volume in te stellen en tik op X om te sluiten wanneer u uw luisterniveau hebt gevonden.

Herhalen

Tik op loop om een enkel nummer of alle nummers in een album, afspeellijst of afspeelwachtrij doorlopend af te spelen. Als de loop niet is geselecteerd, wordt het afspelen beëindigd zodra alle nummers zijn afgespeeld.

Shuffle

Er zijn twee versies van shuffle afspelen.

 • Willekeurig afspelen wachtrij: Toegankelijk vanuit de muzieknummerweergave, speelt alle nummers in de afspeelwachtrij willekeurig af.
 • Willekeurig afspelen album: Toegankelijk vanuit de albumweergave, speelt alle nummers op het album willekeurig af.

Schakel de shuffle-modus uit om de nummers in de originele volgorde af te spelen, zonder de nummers die u al beluisterd heeft.

Wachtrij afspelen

Om de afspeelwachtrij te bekijken, opent u het scherm nummerweergave en veegt u omhoog of tikt u in de rechterbovenhoek op het pictogram afspeelwachtrij.

De afspeelwachtrij is de verzameling van nummers die klaarstaan om te worden afgespeeld. Zodra een nummer wordt afgespeeld, wordt het uit de afspeelwachtrij verwijderd.

Door op afspelen te klikken op een nummer in een nieuw album of nieuwe afspeellijst wordt de wachtrij geleegd. Het afspelen begint vanaf de geselecteerde track.

Bedieningselementen

Druk lang op een artiest, album of nummer om de bijbehorende menu-opties te openen.

Volgende afspelen: Het nummer, de artiest of het album wordt bovenaan in de huidige afspeelwachtrij toegevoegd.

Later afspelen: Het nummer, de artiest of het album wordt onderaan in de huidige afspeelwachtrij toegevoegd.

Toevoegen aan afspeellijst: het nummer, de artiest of het album wordt toegevoegd aan een afspeellijst die u selecteert.

Artiest bekijken: Artiestbibliotheek wordt geopend.

Album bekijken: Album wordt geopend.

Verwijderen: Verwijder het nummer, de artiest of het album.

Afspeellijsten gebruiken

Een nieuwe afspeellijst maken

 1. Tik op de link voor afspeellijsten op het startscherm.
 2. Tik op Afspeellijst maken.....
 3. Voer de naam van de afspeellijst in en tik op OK.

Muziek toevoegen aan een afspeellijst

Muzieknummers uit de muzieknummerlijst toevoegen

 1. Tik Songs.
 2. Druk lang op het nummer dat u aan uw afspeellijst wilt toevoegen.
 3. Tik op Add to Playlist en selecteer de afspeellijst die u wilt gebruiken.

Nummers uit de afspeellijst toevoegen

 1. Tik Playlists.
 2. Selecteer uw afspeellijst.
 3. Tik op de 3 stippen in de rechterbovenhoek om het menu met opties te openen.
 4. Tik op Edit Playlist en Add Songs.

Nummers, albums, artiesten of afspeellijsten verwijderen

Wanneer u de PLAY-app verwijdert, worden nummers die geüpload heeft in de muziekbibliotheek van de app ook verwijderd. Nummers die opgeslagen zijn in andere apps worden niet beïnvloed.

Een afspeellijst verwijderen Houd de afspeellijst die u wilt verwijderen lang ingedrukt en tik op Delete Playlist. De afspeellijst wordt verwijderd, maar de nummers blijven in de PLAY-bibliotheek staan.

Een artiest verwijderen Houd de artiest die u wilt verwijderen lang ingedrukt en tik op Delete Artist. Alle nummers en albums van die artiest worden van het apparaat verwijderd.

Een album verwijderen Houd het album dat u wilt verwijderen lang ingedrukt en tik op Delete Album. Alleen dat album wordt verwijderd van het apparaat.

Een nummer verwijderen Houd het nummer dat u wilt verwijderen lang ingedrukt en tik op Delete Song. Het nummer wordt van het apparaat verwijderd. Of houd het nummer in een afspeellijst lang ingedrukt en tik op Delete Song om het nummer van het apparaat te verwijderen.

Gebruik de afspeelwachtrij om een nummer van de afspeellijst te verwijderen zonder het uit de muziekbibliotheek te verwijderen. Veeg in het afspeelvenster omhoog om de afspeelwachtrij te bekijken. Tik op de rode cirkel met een streep erdoorheen en tik op Delete. Op deze manier blijft het nummer op het apparaat staan, maar wordt het uit de afspeellijst verwijderd.

Het tabblad Device

Ga naar de omgevingsmodus en functies voor actieve ruisonderdrukking (ANC) door verbinding te maken met Shure draadloos en draadloze producten in het tabblad Device. Denk eraan dat u uw accessoiremodel selecteert zodat de PLAY-app het juiste gevoeligheidsniveau kan ondersteunen.

Waarschuwing! Een verkeerde keuze van het juiste type oortelefoon kan leiden tot een verhoogde geluidsdruk. Blootstelling aan te hoge geluidvolumes kan leiden tot een permanente gehoorbeschadiging. Raadpleeg hiervoor de veiligheidsrichtlijnen in de gebruikshandleiding van de oortelefoon voor verdere informatie.

Het tabblad Instellingen

Gebruik de EQ-voorinstellingen van Shure om het geluid aan te passen of maak uw eigen EQ-voorinstellingen in het tabblad Instellingen.

Screenshot of PLAY Settings tab

De firmware voor Shure AONIC-producten bijwerken

Profiteer van aanvullende voorzieningen en ontwerpverbeteringen door de firmware op uw AONIC-product bij te werken. Om te kijken of er firmware-updates zijn, verbindt u het AONIC-product met een apparaat waarop de ShurePlus PLAY-app draait, die beschikbaar is voor Android en iOS.

Volg deze stappen voor een firmware-update

 1. Schakel de vliegtuigmodus in op uw mobiele apparaat.
 2. Schakel Bluetooth in en koppel het AONIC-product aan uw apparaat.

  Let op: voor Android-gebruikers: controleer de instellingen om zeker te weten dat beide adapters zijn verbonden met uw apparaat.

 3. Open de ShurePlus PLAY-app en selecteer het tabblad Device.
  • BELANGRIJK: controleer of beide oortelefoons of adapters zijn gekoppeld aan het apparaat en in de buurt zijn (voor toepasselijke producten).

  • Maken de beide oortelefoons of adapters niet automatisch verbinding, tik dan op het muziektabblad en tik dan weer terug naar het apparaat-tabblad.
 4. Als er een update beschikbaar is, wordt een groene stip getoond naast Firmware Update in het menu met apparaatinstellingen.

 5. Tik op het caretpictogram en volg de instructies op het scherm. De voortgangsbalk toont een voortgangspercentage voor beide adapters; het gaat om één proces.

 6. Na een geslaagde update wordt een bevestiging ‘Update voltooid’ getoond.
  • Schakel het AONIC-product pas uit wanneer de update is voltooid.
  • Opmerking: als de update bij de eerste poging mislukt, moet u de app volledig sluiten voordat u het opnieuw probeert. Mogelijk moet u de app geforceerd sluiten om te voorkomen dat deze op de achtergrond actief blijft. Wacht 5 minuten voordat u de app opent en het opnieuw probeert. Zie de onderstaande lijst met tips voor een geslaagde update.

 7. Controleer de nieuwe firmwareversie zoals getoond in het About-menu (scherm Device > … > About > Firmware Version).

Tips om voor een betrouwbare update te zorgen

 • Vergewis u ervan dat het mobiele apparaat en uw AONIC-product ingeschakeld zijn en vlakbij elkaar zijn.
 • Het gebruik van het product of het mobiele apparaat tijdens het downloaden kan het bijwerkproces vertragen.
 • Een update vereist een minimale batterijlading van 50% op uw mobiele apparaat en op het AONIC-product.
 • De downloadtijd voor hoofdtelefoons en oortelefoons bedraagt tot 30 minuten.
 • Sluit de PLAY-app niet en zorg dat het scherm is ingeschakeld.
 • Voer geen update uit op locaties met veel mobiele of draadloze wifi-activiteit, zoals in een vliegtuig of in een treinstation. Door deze interferentie kan het updateproces worden vertraagd of onderbroken.
 • Zorg dat uw mobiele apparaat het meest recente besturingssysteem gebruikt.

Neem contact op met het Shure service- en reparatiecentrum als er problemen zijn.

Probleemoplossing

Probleem Oplossing
Audionummers uit de cloud verschijnen niet in de app. Alleen de nummers op het apparaat zijn zichtbaar.
PLAY synchroniseert niet met mijn muziekbibliotheek. Sluit en open de app opnieuw om de synchronisatie met audiobestanden op het apparaat opnieuw tot stand te brengen....
Mijn bestand wordt niet afgespeeld in de app. Om er zeker van te zijn dat PLAY de audio kan afspelen, moet u ervoor zorgen dat het bestand:
 • een muziekbestand is.
 • een onbeschermd item is en niet auteursrechtelijk beschermd is.
 • zich op het apparaat bevindt; niet wordt gestreamd.
 • niet beschadigd is.
Hoogte van audiogeluid is te hoog of te laag. Controleer de instellingen voor niveauregeling. Selecteer de voorinstelling Flat zodat u geen onbedoelde aanpassingen maakt aan het audiobestand.
Hoofdtelefoon maakt geen verbinding met Bluetooth. Selecteer Device Settings >  > Restore Default Settings >  > Confirm om uw draadloze hoofdtelefoon te resetten. Dit herstelt de taal van stemopdrachten, het volume van stemopdrachten en wist de lijst van gekoppelde apparaten.

Er zijn twee manieren om het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen:

 1. Alle nummers verwijderen van het apparaat About > Delete All Songs
 2. De lijst met gekoppelde apparaten wissen Settings > Forget Devices

Productgegevens

System Requirements

Systeemvereisten en compatibiliteit: iOS

 • iOS: iOS 11.3 en hoger
 • iPhone: iPhone 6 en hoger

Systeemvereisten en compatibiliteit: Android

Werkt met iedere Android-toepassing die het volgende bevat:

 • Android Oreo 8.0 en hoger
 • USB Audio Class 1.1 ondersteuning en hoger

Android is een handelsmerk van Google Inc.

Ondersteunde audioformaten

iOS

FLAC Tot 352 KHz
MP3 32 tot 320 kbps ,44,1 kHz ,48 kHz
MP4-audio Audiobestanden met extensie: .mp4, .m4a, .m4p, .m4b
AIFF Audiobestanden met extensie: .aiff, .aif, .aifc
AAC Tot 352 KHz
PCM/WAV Tot 352 KHz
ALAC Tot 384 KHz

Android

FLAC Tot 352 KHz
M4A Tot 352 KHz
MP3 16 tot 320 kbps ,44,1 kHz ,48 kHz
MKV Tot 352 KHz
PCM/WAV Tot 352 KHz
OGG Vorbis Tot 352 KHz