Recycling van verpakkingen

Shure spant zich voortdurend in om zijn CO2-voetafdruk gericht te verkleinen en duurzaamheid te versterken.

Verpakkingen zijn een belangrijk onderdeel waar we ons op richten, omdat we bij Shure weten dat verantwoordelijkheid voor het milieu serieuze toewijding vraagt. Ons doel is om zowel consumenten te informeren over aanbevolen procedures als om te voldoen aan wereldwijde nalevingsnormen. Daarom heeft Shure alle verpakkingsonderdelen voorzien van de juiste recyclesymbolen die overeenkomen met de materiaalsamenstelling.

Je vindt de recyclecode op de verpakking. Raadpleeg onderstaande tabel en volg de recycle-instructies voor jouw regio. Daarmee ondersteun je wereldwijd inspanningen op het gebied van duurzaamheid en aanbevolen procedures.

Verpakkingscode Wat is het? Wat moet je ermee doen?
Afbeelding verpakkingscode
Polyethyleentereftalaat (pet) Hard pet kan worden gerecycled via gescheiden plasticinzameling. Bekijk de voorwaarden van jouw gemeente.
Afbeelding verpakkingscode
Hogedichtheidpolyethyleen (HDPE) Plastic zakken en noppenfolie van HDPE zijn recyclebaar op plekken waar ze worden geaccepteerd. Bekijk de voorwaarden van jouw gemeente.
Afbeelding verpakkingscode
Polyvinylchloride (pvc) De meeste verpakkingen van pvc zijn niet recyclebaar. Bekijk de voorwaarden van jouw gemeente.
Afbeelding verpakkingscode
Lagedichtheidpolyethyleen (LDPE) Plastic zakken en noppenfolie van LDPE zijn recyclebaar op plekken waar ze worden geaccepteerd. Bekijk de voorwaarden van jouw gemeente.
Afbeelding verpakkingscode
Polypropeen (PP) PP kan worden gerecycled via gescheiden plasticinzameling. Bekijk de voorwaarden van jouw gemeente.
Afbeelding verpakkingscode
Polystyreen (PS) Hard PS (bijvoorbeeld HIPS) wordt wijdverbreid gerecycled; EPS-schuim wordt bijna nooit gerecycled. Bekijk de voorwaarden van jouw gemeente.
Afbeelding verpakkingscode
Andere kunststoffen Het meeste verpakkingsmateriaal dat is aangeduid als 07 kan niet worden gerecycled. Bekijk de voorwaarden van jouw gemeente.
Afbeelding verpakkingscode Afbeelding verpakkingscode Afbeelding verpakkingscode Papier

Verpakkingsmateriaal van papier kan worden gerecycled via gescheiden papierinzameling. Bekijk de voorwaarden van jouw gemeente.

Het meeste verpakkingsmateriaal van Shure valt in deze categorie.

Afbeelding verpakkingscode Afbeelding verpakkingscode Afbeelding verpakkingscode

Afbeelding verpakkingscode Afbeelding verpakkingscode Afbeelding verpakkingscode

Papiercomposiet Bekijk de voorwaarden van jouw gemeente.
Afbeelding verpakkingscode Afbeelding verpakkingscode Afbeelding verpakkingscode Kunststofcomposiet Bekijk de voorwaarden van jouw gemeente.

De inhoud van deze tabel kan onderhevig zijn aan wijzigingen vanwege lokale, nationale of internationale regelgeving. Shure doet geen toezeggingen met betrekking tot de nauwkeurigheid of volledigheid van dergelijke informatie. Houd je lokale afvalkalender in de gaten.

Shure en duurzaamheid