Shure Software Wireless Workbench (Draadloze werkbank)

Wireless Workbench® (WWB) is gratis apparaatsoftware voor het beheer, de coördinatie en de monitoring waarmee RF-coördinatoren en audioprofessionals voor tournees, broadcast, theater en religieuze ruimtes alles kunnen beheren, van pre-show planning tot frequentiecoördinatie, live kanaalbewaking en analyse na de uitvoering. Door het samenbrengen van Shure met en zonder netwerkfunctie en apparaten van derden in combinatie met RF-gegevens, stelt deze software u in staat om snel uw draadloze apparatuur te beheren en te coördineren, zodat u zich kunt concentreren op het mixen. Workbench maakt een snelle en eenvoudige configuratie, bediening en monitoring van uw draadloze systemen mogelijk en is compatibel met de volgende Shure-netwerksystemen:

 • QLX-D® digitaal draadloos systeem
 • ULX-D® digitaal draadloos systeem
 • Axient® draadloos beheernetwerk
 • PSM® 1000 persoonlijk monitoringsysteem
 • UHF-R® draadloos systeem
 • Axient ® digitaal draadloos systeem

Stap 1: Wireless Workbench downloaden

Om Workbench te downloaden, bezoekt u de pagina Wireless Workbench. Start het installatieprogramma en volg de stappen om de installatie te voltooien.

Opmerking: U moet ingelogd zijn op uw computer als beheerder om Wireless Workbench te installeren.

Hulp en hulpmiddelen voor Wireless Workbench

Druk in Wireless Workbench F1 of ga naar Help > Wireless Workbench Help System voor uitleg. Dezelfde help is online beschikbaar op de Wireless Workbench-helppagina.

Andere online bronnen:

Stap 2: Netwerkaansluiting

Wireless Workbench communiceert met aangesloten componenten via een ethernet-netwerk. Elk onderdeel van het netwerk moet een uniek en geldig IP-adres hebben om met andere apparaten op het netwerk te kunnen communiceren. IP-adressen kunnen automatisch worden toegewezen door een computer, switch of router die gebruik maakt van DHCP-adressering.

Optie IP-adressen automatisch toekennen

Om te profiteren van DHCP-adressering hebben de Shure-componenten een automatische IP-modus voor een snelle en eenvoudige installatie. Als specifieke IP-adressen moeten worden toegewezen, kan de IP-modus handmatig worden ingesteld.

 1. Sluit uw computer en componenten aan met behulp van CAT5 of een hogere ethernet-kabel. Voor systemen met meerdere apparaten is het aan te bevelen om een router of switch toe te voegen zoals in het diagram is aangegeven. Vermijd het gebruik van cross-over-kabels voor aansluitingen.
 2. Schakel uw computer en alle op het netwerk aangesloten componenten in.
 3. Ga voor elk component naar het netwerkmenu en stel de IP-adresmodus in op Automatic om automatische IP-adressering in te schakelen.

Optie IP-adressen handmatig toekennen

Als alternatief voor automatische IP-adressering is er een optie voor handmatige adressering beschikbaar als u specifieke IP-adressen aan uw componenten wilt toewijzen.

 1. Sluit uw computer en componenten aan met behulp van CAT5 of een hogere ethernet-kabel. Het is aan te bevelen om een router of switch toe te voegen zoals in het diagram wordt getoond, in plaats van een seriegeschakelde verbinding te gebruiken voor systemen met meerdere componenten.
 2. Schakel uw computer en alle op het netwerk aangesloten componenten in.
 3. Ga voor elk component naar het netwerkmenu en stel de IP-adresmodus in op Manual.
 4. Wijs unieke IP-adressen toe aan elk component. Wijs het identieke subnetmasker toe aan alle componenten.

Stap 3: Firewallconfiguratie

Als u een firewall hebt die uw computer beschermt, moet u toegang verlenen aan Wireless Workbench. Log in op uw computer als beheerder om volledige toegang te krijgen tot uw firewallinstellingen of neem contact op met uw IT-beheerder voor hulp.

Voor firewallsoftware van derden, raadpleeg de instructies van de fabrikant voor het verlenen van toegang aan elk exemplaar van een toepassing (er kunnen meer dan één exemplaar zijn).

Opmerking: Als u een waarschuwingspop-up ontvangt die Wireless Workbench blokkeert, vinkt u de selectievakjes aan om toegang voor alle netwerken (Domeinnetwerken, Privénetwerken en Openbare netwerken) mogelijk te maken.

Mac

 1. Open vanuit System Preferences, de firewall-instellingen.
 2. Als de firewall is ingeschakeld, opent u Firewall Options om de toepassingen te bekijken die om toegang tot het netwerk vragen.
 3. Voor elk van de volgende toepassingen selecteert u Automatically allow built-in software to receive incoming connections en Automatically allow downloaded signed software to receive incoming connections:
  • snetDameon
  • Wireless Workbench 6.app

Windows

 1. Open de Windows Firewall op uw computer.
 2. Plaats een vinkje bij elk exemplaar van een toepassing – er kunnen er meer dan één zijn – voor de volgende toepassingen om toegang te krijgen tot Domeinnetwerken, Privénetwerken en Openbare Netwerken:
  • snetDameon
  • wireless workbench 6

Raadpleeg de Microsoft Support-website als u extra hulp nodig hebt bij het configureren van de firewall.

Stap 4: Selecteren van een netwerkinterface

De eerste keer dat u Wireless Workbench opent, wordt u gevraagd een netwerkinterface te selecteren om met uw netwerkcomponenten te communiceren.

 1. Open Wireless Workbench.

  Tip: Als er geen prompt verschijnt, klikt u op de netwerkstatus rechtsonder in uw scherm om uw netwerkvoorkeuren bij te werken.

 2. Om de juiste interface te selecteren, opent u het IP-menu op een willekeurig netwerkcomponent voor het toegewezen IP-adres. Modelspecifieke instructies voor toegang tot het netwerkmenu zijn beschikbaar in het volledige Wireless Workbench-hulpsysteem.

  In dit voorbeeld is het IP-adres van de component: 192.168.1.10

 3. Vergelijk het IP-adres dat aan de component is toegewezen met de beschikbare IP-adressen die in het venster Network Selection worden vermeld. Kies het netwerk dat nauw aansluit bij de nummeringsvolgorde en het formaat van het IP-adres van de component (192.168.1 in dit voorbeeld). Selecteer Save om af te sluiten.

  Opmerking: De laatste paar cijfers komen niet exact overeen.

Uw verbinding controleren

Nadat u een netwerkinterface hebt geselecteerd, bevestigt u de verbinding door het netwerkpictogram () op het display of het voorpaneel van elk component te controleren.

Componenten die met het netwerk zijn verbonden, verschijnen automatisch in het tabblad Inventarisatie. Open het tabblad Inventory en voer de volgende controles uit om de verbinding te verifiëren:

① Bekijk de apparaat-ID, kanaalnaam en andere parameters.

② Klik op een componentenpictogram om het voorpaneel van het apparaat te laten knipperen voor identificatie op afstand.

③ De Device Online indicator moet groen zijn en het aantal apparaten in de lijst moet overeenkomen met het aantal componenten dat met het netwerk is verbonden.

Netwerkproblemen oplossen

Symptoom Oplossing
Netwerkpictogram verschijnt niet op het display van de component
 1. Controleer alle kabels en verbindingen.
 2. Klik op de netwerkstatus-indicator en controleer of het IP-adres van het netwerk in uw voorkeuren overeenkomt met de IP-adressen van uw netwerkcomponenten.
Component verschijnt niet in tabblad Inventory
 1. Controleer het IP-adres om te verifiëren of de component zich op hetzelfde netwerk bevindt als het computernetwerk. Selecteer Reports > Firmware and Network Summary voor een rapport van de IP-adressen van uw computer en eventuele ontdekte apparaten.
 2. Open een terminal en probeer het IP-adres van het apparaat te pingen (voer hiervoor “ping” in en voer het IP-adres van het apparaat in).
Device Online indicator is grijs Klik op de netwerkstatus-indicator en controleer of het IP-adres van het netwerk in uw voorkeuren overeenkomt met de IP-adressen van uw netwerkcomponenten.

Stap 5: Beheer van de frequenties in de coördinatiewerkplek

Op het tabblad Frequency Coordination kunt u compatibele frequenties voor uw systeem organiseren, beheren en berekenen. Als onderdeel van de coördinatie kunt u de frequenties analyseren om er zeker van te zijn dat ze compatibel zijn met alle componenten in uw systeem en ze vervolgens inzetten op uw hardware.

① Selecteer het tabblad Frequency Coordination.

② Selecteer het tandwielpictogram in het gedeelte Recente scans en selecteer een ontvanger of spectrummanager om een frequentiescan uit te voeren. Klik op Start.

③ Klik in het tabblad Add Frequencies op Select Frequencies from Inventory. Selecteer All Frequencies from Inventory en klik op OK om de frequenties in de coördinatiewerkplek te brengen.

④ Selecteer Analyze om de compatibiliteit van de huidige frequenties te controleren.

⑤ Selecteer Calculate om compatibele frequenties te vinden voor alle ontgrendelde items.

⑥ Selecteer Assign and Deploy om een voorbeeld van de toewijzing van kanalen en frequenties te bekijken.

⑦ Selecteer Deploy to Inventory om de frequenties naar de componenten te sturen.

Stap 6: De frequentie van het draagbare apparaat instellen met behulp van IR-synchronisatie

Het uitvoeren van een IR-synchronisatie stemt het draagbare apparaat automatisch af op dezelfde frequentie als die van de netwerkcomponent. Wanneer de IR-synchronisatie is voltooid, wordt een draadloos audiokanaal gevormd tussen de ontvanger en de zender.

Lijn de IR-synchronisatievensters van het draagbare apparaat en de netwerkcomponent uit en druk vervolgens op Sync of ga naar het synchronisatiemenu. Raadpleeg de gebruikershandleidingen van de componenten voor meer informatie over IR-synchronisatie voor uw model zender en ontvanger.

Stap 7: Uw systeem controleren en monitoren

In het tabblad Monitor kunt u channel strips en mini-timelines toevoegen om de afzonderlijke componenten van uw inventaris te monitoren. De panelen met eigenschappen geven RF- en audiometers weer en stellen u in staat om de parameters in real-time aan te passen.

① Selecteer het tabblad Monitor.

② Voeg channel strips en een mini-timeline toe door de kanalen uit het rechter paneel te slepen. U kunt ook gebruik maken van de selectievakjes Strip en Timeline.

③ Klik met de rechtermuisknop op een channel strip om de configuratieopties te bekijken.

④ Dubbelklik op een channel strip om gedetailleerde apparaatparameters te bekijken en te wijzigen.

⑤ Klik op Auto om de manier waarop uw channel strip is ingedeeld bij te werken. Klik het op het frame of beweeg het vrij over het scherm.

⑥ Selecteer het tandwielpictogram rechtsonder in het scherm om de channel strips aan te passen.